Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Vuurtorens
Use the Google Translater to view this page in the prefered language: ====================================================================
====================================================================


Vuurtorens / Lighthouses

Er zijn heel veel verzamelaars die interesses hebben in vuurtorens. Je ziet ze niet alleen bij de postzegelverzamelaars, maar eigenlijk bij alle verzamelaars.  Het lijkt alsof veel mensen worden aangetrokken door vuurtorens. Is het het licht? Of het gevoel van veiligheid waarvan de scheepslieden afhankelijk zijn?
Ook één van de antieke zeven wereldwonderen was een vuurtoren: de vuurtoren van Alexandrië.

Met de moderne technieken van GPS zijn vuurtorens in principe niet meer nodig voor de navigatie van schepen. Toch zijn veel vuurtorens nog actief, al is het alleen maar als historisch belang of voor geld-in-het-laadje-brengende toeristen.


 


Verenigde Staten van Amerika:  Cape Cod / Massachusetts


Deze kaart mocht ik ontvangen van Raymond uit Wareham.

Aan de oostkust van de USA ligt in de staat Massachusetts een schiereiland met de naam Cape Cod. Cod is het Engelse woord voor kabeljauw. Van oudsher is dit gebied rijk aan visgronden, waaronder natuurlijk de kabeljauw, maar ook oesters en kreeften komen er veelvuldig voor.
In dit ruige gebied heeft men in een lange tijd meerdere vuurtorens gebouwd, wel een tiental en meer zoals te zien is op de volgende plattegrond.

Op de ansichtkaart zijn een vijftal representatieve vuurtorens afgebeeld van de "Cape Cod and the Islands Lighthouses".
Een mooie presentatie in de vorm van foto's van deze vuurtorens is te vinden op
http://www.birdsandbeacons.com/Lighthouses/CapeCod_Lighthouses.htm


 

Verenigde Staten van Amerika:  Daytona Peninsula

Ponce Inlet Lighthouse / Daytona Peninsula / Florida (USA)
Card was sent from South Korea by SamaraBarnegat Lighthouse / New Yersey (USA)Kaart ontvangen van Charlotte

Barnegat Lighthouse is located on the northern tip of Long Beach Island in Ocean County, New Yersey (USA).
Completed in 1858, this 172 foot lighthouse is referred to as the "Grand Old Champion of the Tides".


 

St.Simons Island (Georgia - USA)


Kaart ontvangen van Cindy

The first St.Simons lighthouse was built in 1810. It was rebuilt in 1872 after being destroyed in the 1860's during the Civil War.
Today, the restored lighthouse and museum are operated by the Coastal Georgia Historical Society. The beacon still shines and serves as an active navigational beam guiding passing ships. 

 

Morris Island Lighthouse
Charleston, South Carolina (USA)


Deze kaart werd mij toegestuurd door Helen.

De vuurtoren van Morris Island staat nu eenzaam in het water ongeveer 300 meter uit de kust van South Carolina bij de stad Charleston.  Vroeger waren daar eilandjes, maar door de sterke stroming van de oceaan zijn die verdwenen.
De huidige vuurtoren van Morris Island (voorheen Morrison Island) werd gebouwd in 1872 nadat de vorige in de Amerikaanse burgeroorlog was opgeblazen door de troepen van de "Confederate States".
De toren is 161 voet hoog en zijn licht kan worden waargenomen op 19 mijl afstand.


 

Verenigde Staten van Amerika: Boston Light / Boston Harbor

Kaart ontvangen van Kaella

Boston Light was the first lighthouse built in North America in 1716 and the last to be automated in 1998.
It is widely speculated that the lighthouse is haunted by the ghost of former Keeper George Worthylake, who tragically died in the surf with his wife and daughter in 1718.


 

USA: Nubble Light House

Kaart ontvangen van Tiffany

This lighthouse is located at Cape Neddick, near the entrance to York River.
The 41-foot cast-iron tower, lined with brick, was first illuminated on July 1, 1879.


The photo ("Full Moon Rising") has been made by Donald Verger.


 

Verenigd Koninkrijk: St.Mary's Island

 


Kaart ontvangen van Gill

Iets ten noorden van Withley Bay (niet ver van Newcastle upon Tyne) ligt St.Mary's Island. Dit eilandje is verbonden met het vasteland door een smalle strook land die bij hoog water onderloopt. Dat gebeurt twee keer per dag.
Op het droge gedeelte staat de vuurtoren en enkele huisjes van de vuurtorenwachters.
Deze vuurtoren stamt uit 1898. Daarvoor waren er al voorzieningen om de scheepvaart te helpen met orienteren voor meer dan 400 jaar.
Een uitgebreide geschiedenis over St.Mary's Island is te lezen op http://www.tynelives.org.uk/lighths/history1.htm
Zuid-Afrika:  Green Point Lighthouse


Kaart ontvangen van Diana

In de "Table Bay" (baai bij de Tafelberg) aan de zuidwest kust van Zuid-Afrika, vlak bij Kaapstad, ligt de oudste vuurtoren van Zuid-Afrika. Hij werd in gebruik genomen in 1824 en werd later in 1865 nog wat hoger gemaakt tot 52 meter.
De laatste schildering is rood en witte diagonale strepen. Hoewel de vuurtoren nog steeds actief is, worden er rondleidingen gegeven aan bezoekers en is er een conferentiecentrum.


 


Deutschland: Nordseeinsel Pellworm


Empfangen von Sandra


Pellworm ist eine Gemeinde im Kreis Nordfriesland in Schleswig-Holstein und eine nordfriesische Insel im Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer.
Der Pellwormer Leuchtturm von 1906 im Süden der Insel kann besichtigt werden. Auf dem 38-meter hohe Leuchtturm befindet sich ein Standesamt – bei seiner Eröffnung das erste deutsche Standesamt auf einem Leuchtturm.


 

Taiwan:  Fuguei Cape Lighthouse

Postcard received from ShyPing

This postcard shows the Fuguei Cape Lighthouse, which marks the northern-most tip of Taiwan. Originally built in 1896, the lighthouse was destroyed during the Second World War and was replaced by the present structure in 1949. Unfortunately it is located within an air force radar station and public access is permitted only on weekends, and registration at the sentry post is required.


 

Duitsland: Kap Arkona, Rügen


Kaart ontvangen van Elke

Im Norden der Insel Rügen, am Kap Arkona, stehen gleich zwei Leuchttürme, von denen nur der höhere in Betrieb ist.
Der kleinere, 21 m hohe Turm, war von 1828 bis 1902 in Betrieb und dient heute als Museum und Aussichtsturm.
Erbaut wurde er 1826/1827 nach Plänen von K.F. Schinkel.

 


 

 

Duitsland:  Vuurtoren van Westerhever

 


Kaart ontvangen van Willi

De Westerhever vuurtoren is gemaakt van gietijzeren platen en staat sinds 1908 eenzaam op een zandbank, en wordt geflankeerd door de voormalige wachthuisjes. Gebouwd om de oriëntatie van de scheepvaart tussen de bijzonder gevaarlijke zandbanken van Eiderstedt tot in de Heverrivier mogelijk te maken, is hij nu herkenningsteken van het schiereiland.
Na het beklimmen van de 157 trappen van de roodwit gestreepte toren wordt de bezoeker beloond met een uniek uitzicht over Eiderstedt en de eilanden van de Noordzeekust.
In de toren is er tegenwoordig zelfs een trouwlokatie aanwezig.Duitsland:  List Ost Vuurtoren


Kaart ontvangen van Bernd


Kaart ontvangen van Marina

De rood-witte gestreepte vuurtoren "List Ost" ligt op het halfeiland Ellenbogen nabij Sylt. Deze vuurtoren werd in 1858 in gebruik genomen. Sinds 1977 wordt de vuurtoren op afstand bestuurd.
Sylt in de deelstaat Sleeswijk-Holstein is de meest noordelijke badplaats van Duitsland.


 

Taiwan :  Green Island Lighthouse /  Lyundao


Postcard received from Orson

This lighthouse has been built by the American Red Cross in 1939, because the residents in Green Island saved people on President Hoover Cruise in 1938 from a shipwreck.  The island was the site of a political prison, now closed. It still has a prison for ordinary criminals, but it is becoming popular as a beach resort and is accessible by air.Taiwan: Eluanbi Light


Kaart ontvangen van Elaine

Deze Eluanbi Vuurtoren staat op het meest zuidelijke puntje van Taiwan (Cape Eluanbi)dat ook de scheiding vormt tussen de Grote Oceaan en de Straat van Taiwan.  De toren, gebouwd in 1888, is nog steeds actief en kan door bezoekers van het Kenting Nationaal Park worden bezocht.Finland:  Lake Paijanne


Kaart ontvangen van Baby_puffin

 

Dit meer in Finland is met een oppervlakte van 1080 vierkante kilometer één van de grootste meren van het land. Via de rivier Kymi loopt het meer uit naar de Finse Golf.
Het meer bevat vele kleine en grotere eilanden. De grootste diepte is 95 meter!
De afgebeelde vuurtoren kan worden omschreven als "Tehinsilma lighthouse" en ligt in de buurt van het plaatsje Tehin.Frankrijk: Bretagne


Kaart ontvangen van Catherine

Voor de kust van Bretagne ligt het eiland "Belle-Ile-en-Mer".  Dit eiland is samengesteld uit 4 gemeenten, waarvan er één de naam draagt van "Le Palais". Dit plaatsje heeft maar 2500 inwoners (in 2005). Maar in dit plaatsje ligt wel een imposante citadel van de hand van de fortenbouwer Vauban (1633-1707).
Onder het fort ligt een aardige door 2 pieren beschermde vissershaven die elk een vuurtoren hebben, vandaar de toeristische trekker: "Les Phares Jumeaux de l'entrée du Port Le Palais" (tweeling vuurtorens) zoals afgebeeld op bovenstaande kaart.


 


Brazilië:  Farol de Santa Marta

Kaart ontvangen van Denise

 

Brazilië:  Farol de Itapua


Kaart ontvangen van Luiz Borges


 

 

Southland Nieuw Zealand: Nugget Point Lighthouse


Kaart ontvangen van Michelle


Standing 76 meters above sea level, the 9.4-meter high stone tower of the Nugget Point Lighthouse still supports the original lens which was installed during its construction. The light was originally powered by oil when it was first lit in 1870 with lighthouse keepers tending to the point.
In 1949 it was converted to diesel generated electricity. It was not until 1989 when the lighthouse become automated that the keepers were no longer needed.
Nugget Point Lighthouse which receives its name through the small nugget like rocks which extend out from the point in the Catlins along the Southern Scenic Route on the East Coast of the South Island of New Zealand. Both sides of the cliff are blanketed in greenery with a long walkway leading to the lighthouse.Australië: Byron Bay Lighthouse (Australia)

Kaart ontvangen van Kylie

Deze vuurtoren staat op het meest oostelijke puntje van het continent Australië.

 

 


 

Australia: Kangaroo Island, South Australia

Postcard received from Deborah

Three lighthouses on Kangaroo Island:

Cape Willoughby,
Cape Borda,
Cape du Couedic 

 
Japan: Akatoudai lighthouse

Kaart ontvangen van TomoeNoorwegen / Norway:  Alnes Fyr

Kaart ontvangen van Janet

 


 

Leuchttürme an der deutschen Nord- und Ostseeküste


Kaart ontvangen van Maggie

The following lighthouses are assembled on this postcard:

Borkum, Norderney, Darszer Ort, Roter Sand, Cuxhaven, Kiel-Holtenau, Büsum, Eckernförde, Pilsum, Travemünde,
Hiddensee, Hörnum-Sylt, Warnemünde, Kap Arkona-Rügen, Flügge-Fehmarn, Kampen-Sylt, WestheverSand, Amrum.


Very applicable also a postage stamp with a lighthouse. Super!

Der Leuchtturm Falshöft wurde im Jahre 1910 nach 2-jähriger Bauzeit als Quermarken- und Orientierungsfeuer in Betrieb genommen.
Der Turm besteht aus sich nach oben verjüngten Gusseisen-Elementen der Isselburger Hütte, die beim Bau vor Ort verschraubt worden sind. Die Gründung des aus 2 Galerien bestehenden Leuchtturmes erfolgte auf einem rot gemauerten Sockel.


 

Michigan USA:  Copper Harbor Lighthouse

 

In the summer months a boat will take you to the historic Copper Harbor Lighthouse
with maritime museum overlooking Lake Superior in Michigan.
The light was installed next to a copper mine in 1849.


 

Ukraina: Lighthouse of Birjuchyi (Sea of Azov)


Kaart ontvangen van Olga


 

 

Portugal: Praia da Barra

Kaart ontvangen van Lidia

Farol da Barra, Ilhavo - Portugal
This 62-meters high lighthouse, built in 1893,  is also called "Aveiro Light" and the tallest in Portugal.

 


 

Portugal: Cascais Lighthouse

Kaart ontvangen van Vitoria

Santa Marta Lighthouse in Cascais Portugal
The lighthouse is still functioning and is now a museum too.
(Farol Museu de Santa Marta)


 

 

Estonia: Kopu Lighthouse at Hiiumaa

Kaart ontvangen van Hellen

Tourist attraction opened in 1999.
The latest renovation of this building on the Hiiu sandbank in the Baltic Sea is from 2001.
First lighthouse on the spot was in 1531.


 

Russia: Lighthouse Aniva, Sea of Okhotsk


Postcard received from Vika

This abandened lighthouse is situated in the south of Sakhalin Island. Seven lighthouses were built on the island since 1860.  The Aniva lighthouse was built in 1939. The lighthouse itself is 31 meter in height and has seven floors.
After the collapse of the Soviet Union, the lighthouse was left alone and was therafter subjected to visits of looters on search for metals.
Some sources say that there was a small radioactive reactor in the lighthouse  and the area is now polluted with radioactivity.


 

Russia: Vladivostok

Kaart ontvangen van Victoria

Tokarev Lighthouse in East Bosfor Strait, Vladivostok, Russia

This lighthouse is in operation since 1910, height is only 12 meters, color white and red cap.


 

 

Canada: Peggy's Cove Lighthouse, Nova Scotia


Kaart ontvangen van Andreas

Peggy's Cove is a typical tourist attraction in Nova Scotia. This octagonal concrete lighthouse was constructed in 1914.
The color of the light has changed several times, but now it is red. Operation has been automated in 1958.
Before november 2009 the lighthouse contained a little Post Office, specially installed for tourists. Each piece of mail received a special cancellation mark in the shape of a lighthouse.  The office was closed because of citing mold growth as a safety hazard.


 

Malaysia:  Langkawi

Kaart ontvangen van Jenny

Telaga Harbour Park lighthouse at Pantai Kok bay