Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Europa N-Z » Rusland-Moskou

 

View on the Kremlin


Kaart ontvangen van Liza

The Moscow Kremlin, sometimes referred to as simply The Kremlin, is a historic fortified complex at the heart of Moscow, overlooking the Moskva River (to the south), Saint Basil's Cathedral and Red Square (to the east) and the Alexander Garden (to the west).
It is the best known of kremlins (Russian citadels) and includes four palaces, four cathedrals and the enclosing Kremlin Wall with Kremlin towers. The complex serves as the official residence of the President of the Russian Federation.

This stamp is from a series of 6 different Kremlins.
This one is NOT the Moscow Kremlin, but the Kremlin of Ryazan.
Emission of the stamp is October 1, 2009.Moskou: Kathedraal en Vrouwenklooster van Smolensk
Moscou: Klooster van Novodevitchiy


Kaart ontvangen van Natalia

De Russische hoofdstad Moskou heeft ontzettend veel kerken, kloosters, kathedralen en andere gebedshuizen. Op deze kaart zijn er 2 afgebeeld die onderdeel zijn van het Novodevichiy Kloostercomplex gelegen aan de Moscou rivier.
Het vrouwenklooster op de bovenste foto stamt al uit 1524. Het was opgericht als klooster voor vrouwen van stand.
De onderste foto toont de Poortkerk van de Transfiguratie, die wordt beschouwd als het beste voorbeeld van de Russische barokstijl.
Het kloostercomplex heeft ook een begraafplaats voor hooggeplaatste personen. Er zijn graven van bijvoorbeeld Sergei Prokofiev (componist), Lev Davidovich Landau (Nobelprijswinnaar), Raisa Gorbachev (vrouw van President Gorbachev) en ook van vele politici, astronauten, schrijvers, toneelspelers, enzovoorts.


Moscou: Dag van de Postzegel, 22 december 2010


Kaart ontvangen van Maria

Als postzegelverzamelaar is dit natuurlijk een leuke verrassing, deze speciale kaart met postzegelachtige tekeningetjes. Erg mooi.

Bovenstaande 2 kaarten brachten de volgende postzegels mee:


De eerste kaart heeft 3 postzegels met afbeeldingen Russische Kremlins, de tweede kaart heeft 1 postzegel ook met een afbeelding van een ander Kremlin.
Deze zegels zijn onderdeel van een serie van 12 stuks uitgegeven op 1 oktober 2009.
Bij nadere bestudering valt het op dat er bij de 3 zegels nog een vierde heeft gezeten, het stempel loopt niet door. Niet goed geplakt? Gestolen tijdens het transport? Afgeweekt in de regen?


 

Moskou: Baselius Kathedraal


Kaart ontvangen van Dasha (White-Rabit)

Op deze kaart is de Baseliuskathedraal van Moskou afgebeeld. De Baseliuskathedraal (in het Russisch Pokrovkathedraal) is het gezichtsbepalende gebouw aan het Rode Plein te Moskou.
Het volgende verhaal wordt steeds aan de toeristen verteld:
De kathedraal werd tussen 1555 en 1560 gebouwd in opdracht van Ivan IV ("Ivan de Verschrikkelijke"), ter ere van diens overwinning op de Tataren in de stad Kazan.
Een legende verhaalt dat Ivan de architect, Postnik Jakolev, bijgenaamd Barma de mompelaar, na voltooiing van zijn werk vroeg of hij een nog mooier gebouw kon maken.  Toen de architect me ja antwoordde, liet de tsaar hem de ogen uitsteken, om er zeker van te zijn dat de Pokrovkathedraal het mooiste gebouw in Moskou zou blijven.

De volledige naam van het kerkgebouw luidt "Sobor Pokrova, tjsto na rvoe", hetgeen "Kathedraal van de voorbede van de Moeder Gods op de greppel" betekent.  De Pokrovkathedraal verving een oudere verlaten kerk op dezelfde plaats.
De kathedraal vormt nu een onderdeel van het Russische Nationaal Historisch Museum en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Van deze kaart laat ik graag de achterkant zien, vanwege de bijzondere postzegels.

Rechtboven is een postzegel met twee aanhangsels opgenomen. Deze 3 "plaatjes" komen uit een velletje van Rusland uitgegeven ter herdenking van de geboorte van Joeri Gagarin (1934-1968) 75 jaar geleden.


Dit blokje is gekopieerd van eBay.
Zoals is te zien, zitten er 10 gelijke postzegels in dit blokje,
In het midden zijn 2 "vakjes" ingeruild voor de foto van Gagarin en zijn 2 kinderen.

Joeri Aleksejevitsj Gagarin  was piloot bij de Russische luchtmacht en was de eerste mens die een ruimtereis maakte.  Dat was de vlucht met de Vostok-1 op 12 april 1961.
Op 27 maart 1968 kwam de populaire Gagarin bij een vliegtuigongeluk met een MiG-15 straaljager om het leven. Gagarin had 2 kinderen en die zijn ook afgebeeld op de tabs bij de postzegel.
De andere 2 postzegels op de ontvangen kaart zijn gewijd aan "kinderboeken"; de linker is uit 1992 (uit een serie van 4 zegels); de onderste postzegel is uit 2010 toen kinderboeken het onderwerp was van de "Europa" zegels.


 

The Pashkov House


Kaart ontvangen van Yuonst

The Pashkov House is one of the most renowned Classicist buildings in Moscow, currently owned by the Russian State Library. It is believed to be built by Vasili Bazhenov in 1784-1786 and is located at 3/5 Vozdvizhenka Street, building 1.
In the 19th Century the Pashkov House was a meeting place for intellectuals to discuss the political, cultural and literature life of the whole country.
Location of the building also has a symbolical importance: the Pashkov House towers a hill opposite the Borovitsky hill topped by the Kremlin.


 

Moskou: Bolsjoi-theater


Kaart ontvangen van Katya


Het Bolshoi-theater is een wereldwijd begrip. Dit theater staat in Moskou en is bedoeld voor balletten en opera. Het gebouw is ontworpen door Joseph Bové, de gezichtsbepalende quadriga (vierspan met paarden) boven de ingang is van Peter Clodt von Jürgensburg.
Naast het Bolshoi-theater (Bolshoi betekent GROOT in het Russisch) staat nog een theater, het Maly theater (Maly betekent KLEIN in het Russisch!). Het Maly theater is bedoeld voor comedies en tragedies.
Het Bolshoi ballet is het beroemste balletgezelschap ter wereld en heeft al een eeuwenlange traditie op hoog niveau. Dit ballet werd opgericht in 1776 door prins Peter Urussov en de Engelse acrobaat Maddox. Het Bolshoi theater is van 1825.
Het beroemde Zwanenmeer van Tsjaikovski is speciaal voor het Bolshoi ballet gemaakt en werd hier voor het eerst opgevoerd in 1877.

De kaart bevat 2 postzegels. De bovenste van 9 roebel toont een ijzeren brug met ophaalgedeelte, de onderste van 10 kopeken laat een gezicht op het Kremlin zien.


 

Metro-brug bij Smolenskaya


Kaart ontvangen van Elena

De miljoenenstad Moskou heeft natuurlijk een uitgebreid wegennet, treinennet en een metronet. Op deze kaart is de stalen boogbrug over de Moscou-rivier afgebeeld die speciaal in 1935-1937 is gebouwd voor de Metro.
En het is daarmee de oudste metro-brug in Rusland. De lengte van de brug is 500 meter, waarvan 200 meter boven water. De brug verbindt de stations Smolenskaya en Kievskaya. Er is geen autoverkeer over deze brug.

Hier 2 postzegels uit een permanente serie met een afbeelding van een Paleis met standbeeld.


 

Kremlin


Kaart ontvangen van Elena

Het Kremlin van Moskou is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou. Het woord Kremlin betekent eigenlijk "versterkte stadskern".
Het Kremlin staat aan het Rode Plein en het ligt ook aan de rivier Moskva. Het uitgebreide complex bevat echter niet alleen de regeringsgebouwen, maar ook een theater, een museum, kathedralen en paleizen, en niet te vergeten de bezienswaardigheden de beroemde Tsarenklok en het Tsarenkanon.
Opmerkelijk feitje: zowel de tsarenklok als het tsarenkanon zijn nooit gebruikt en staan er uitsluitend als showstuk voor de militaire macht.
Het Kremlin staat samen methet Rode Plein sinds 1990 op de Werelderfgoederenlijst.

De vier postzegels op deze kaart zijn uit 2009 en tonen ook het mooiste en meest representatieve (toeristische) deel van het Kremlin.


 

Moscow: Kazan Cathedral or Cathedral of the Mother of God's Kazan Icon (Red Square)


Kaart ontvangen van Ludmila

Upon liberating Moscow from the Poles in 1612, Prince Dmitry Pozharsky attributed his success to the divine help of Our Lady of Kazan, whom he had prayed on several occasions.
He financed from his private funds construction of a wooden church to the Virgin of Kazan on Red Square in Moscow.
After the diminutive shrine was destroyed by fire in 1632, the Tsar ordered it to be replaced by a brick church.
The one-domed edifice, featuring several tiers of kokoshniki, a wide gallery and a tented belfry, was consecrated in 1638.

Two stamps with pictures of Russian Kremlins. Emission of 2009.
One stamp with tab from a 2010 stamp sheet containing 8 stamps presenting two different icons. Joint Issue Russian Federation and the Republic of Serbia. Subject: "Art-Icon". The Russian icon depicted here shows the Archangel Michael  (15th century, State Tretjakov gallery in Moscow, painted by Andrej Rubljov).
The Serbian stamp (not shown here) presents Mother Mary and Child (Bogorodice Odigitrije, 14th century, National Museum in Belgrade).