Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Europa N-Z » Oostenrijk

Oostenrijk

 

Vienna / Wien/ Wenen: Town Hall / City Hall/ Rathaus


Postcard received from Betty


The Vienna City Hall is one of the most splendid amongst the numerous monumental buildings along Vienna's. Designed by Friedrich Schmidt (1825-1891), it was erected between 1872 and 1883.  The City Hall was built in gothical style, with a tower similar to gothic cathedrals. 


 

Dürnstein: Burcht of Ruïne


Kaart ontvangen van Eamey

Dürnstein ligt aan de Donau in het noordoosten van Oostenrijk en ongeveer 80 kilometer van Wenen.  Dit kleine plaatsje van nog geen 1000 inwoners heeft als toeristische atractie een Ruïne van een Middeleeuws kasteel.
Daarover gaat het volgende verhaal (ex Wikipedia):
"Ruïne Dürnstein, of Burcht Dürnstein, staat bekend om het feit dat koning Richard I van Engeland, op de terugreis van de Derde Kruistocht (1189-1192), hier gevangen gehouden werd door hertog Leopold V van Oostenrijk. Leopold V was in het heilige land beledigd door Richard I. In 1194 werd hij ontdekt door de minstreel Blondel en na betaling van losgeld vrijgelaten".

Deze postzegel met het opvallend grote cijfer 20 werd uitgegeven in 2009 om te herdenken dat 20 jaar geleden de grenzen tussen Oostenrijk en het naburige Hongarije weer "normaal" geopend werden.
Het jaar 1989 wordt gekenmerkt door "Europese revoluties":  de overwinning van Solidariteit in Polen, de val van de Berlijnse muur en de opstand in Praag. Dit jaar noemt men wel het einde van de Koude Oorlog tussen West-Europa en Oost-Europa.


 

 

Innsbruck: Multiview


Kaart ontvangen van Magdalena

Innsbruck is een 800 jaar oude stad in het zuidwesten van Oostenrijk, en is de hoofdstad van de deelstaat Tirol. Het ligt aan de rivier de Inn, en is een populaire wintersportbestemming. Het is ook zeer populair voor de zomervakanties.
De brug over de Inn waarnaar de stad is genoemd, maakte van Innsbruck in de 12e eeuw een belangrijke halte in de handelsroutes vanuit Italië en Zwitserland naar Duitsland.
Rechtsboven op de foto staat Fürstenburg, een 15e eeuws kasteel met een balkon met een "gouden dak".
Rechts onderaan een rij gebouwen aan de rivier de Inn.
In het midden een beeld van de beroemste winkelstraat van de stad, de Maria-Theresien Strasse, met een standbeeld van "Sint Anna" opgericht in 1706.

De linker postzegel toont de bloem "Alpen Goldregen" (Laburnum alpinum). Deze mooie bloem is wel giftig!
De rechter zegel, uitgegeven op 30 maart 2007 is bedoeld om iemand geluk te wensen, te feliciteren of zomaar voor een vrolijke noot. Deze zegel werd uitgegeven in een oplage van 5 miljoen stuks. De druk werd verzorgd door Joh.Enschedé Stamps BV in Haarlem (Nederland).