Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Bruggen

Bruggen / Bridges / Brücke

Bruggen vormen een verzamelgebied dat door veel mensen wordt beoefend. Niet alleen op ansichtkaarten, maar ook in de filatelie komen ontzettend veel bruggen-verzamelaars voor. Bruggen zijn (tenminste in mijn beleving) altijd interessant. Symbolisch kun je ook zeggen, dat bruggen "een brug slaan" tussen mensen, bruggen brengen mensen dichter bij elkaar.

Bridges bring people together

lees ook: http://www.filavaria.nl/bruggen.htmlSuomi - Finland

Kaart ontvangen van Pia

The Replot Bridge (Swedish: Replotbron; Finnish: Raippaluodon silta) is a cable-stayed tuftform bridge
connecting the island of Replot with the mainland in Korsholm, near Vaasa, Finland.
It is 1,045 metres (3,428 ft) long and the longest bridge of Finland.
Two supporting pylons are both 82.5 m (271 ft) high.


 

Singapore: Helix Bridge


Kaart ontvangen van Lye Hock

This Helix Bridge was opened in April 2010 to link parts of the Marine Centre in Singapore.
The design of the 280-meter bridge for pedestrians was inspired by the form of the curved DNA structure.
North Manchester (Indiana, USA)


Kaart ontvangen van Nellie

The North Manchester Covered Bridge was built in 1872 by engineer Robert W. Smith for an estimated cost of $3,515. The entire structure was built of wood and held together by pins, iron bolts, and square-cut nails. It was a single span over the river with no supports.

 


 

 


USA San Francisco: Golden Gate Bridge


Kaart ontvangen van Jennifer

De Golden Gate Bridge behoort zeker tot de beroemdste bruggen ter wereld. Met zijn lengte van 2737 meter overspant deze hangbrug de zeestraat Golden Gate over een afstand van 1280 meter.
De brug is geopend in 1937. Het is wel een tolbrug, maar alleen in de richting van San Francisco Stad.  Een weetje is nog dat de kabels waar het wegdek aan hangt bijna 93 centimeter dik zijn.


 

USA Missouri: Jefferson City Bridge


Kaart ontvangen van Phillis

De Jefferson City Bridge bestaat in feite uit twee vlak naast elkaar gelegen stalen boogbruggen over de rivier de Missouri. De bruggen vervangen een eerdere enkele brug uit 1896, die in 1958 werd afgebroken.
De eerste nieuwe brug voor het verkeer in zuidelijke richting werd geopend in 1955. De brug die het verkeer naar het noorden leidt is pas in 1991 geopend. 


 

USA Ohio:  John Bright Iron Bridge


Kaart ontvangen van Carol

Deze brug was oorspronkelijk gebouwd in 1884 over de Poplar Kreek bij de plaats Carroll en werd in 1999 verhuisd naar de campus van de Universiteit van Lancaster in Lancaster, Ohio. De brug draagt het nummer John Bright nummer 1. Het is een wat ongewoon ontwerp. De brug is geheel van metaal en de overspanning is een zogenaamde omgekeerde-boog-constructie.
Tegenwoordig mogen alleen nog voetgangers gebruik maken van de overigens prachtig versierde brug.


 

Minneapolis: Hennepin Avenue Bridge

Kaart ontvangen van Ashley

 

Minnesota's largest city has more bridges over the Mississippi River than any other municipality. The Hennepin Avenue Bridge (foreground) is the fourth bridge at this location. This 1037-ft suspension bridge opened for both vehicle and pedestrian traffic in 1990. The 3rd Avenue Bridge is in the background.

 

Minneapolis: Stone Arch Bridge


Postcard received from Julie

The Stone Arch Bridge is a former railroad bridge crossing the Mississippi River in downtown Minneapolis, Minnesota. It is the only arched bridge made of stone on the entire length of Mississippi River.The bridge was completed on 1883.PThe structure is now used as a pedestrian and bicycle bridge. It is an Historic Civil Engineering Landmark, and was added to the National Register of Historic Places in 1971. 

New Hampshire: Flume covered Bridge

Kaart ontvangen van Lorraine


 

Pennsylvania: Interstate 80 Bridge

 
Kaart ontvangen van Chris

Interstate Route 80 bridge crossing the Susquehanna River at Mifflinville, PA, between Berwick and Bloomsburg.
This modern limited-access highway, extending form New York City to San Francisco, passes through Central Pennsylvania's most scenic countryside.


 


Kaart ontvangen van Stephanie

Meem's Bottom Covered Bridge

Built in 1892, this pictoresque covered bridge is located 2 miles south of Mt.Jackson, Virginia.
It has a 200-foot single span.
The bridge is on a State Road crossing the Shenandoah River between Hwy 11 and Interstate 81.


 

USA New York City:  Brooklyn Bridge

Kaart ontvangen van Maria Cecilia

The Brooklyn Bridge in New York City was opened in 1883. Design and directions for construction were from the Roebling family: John, Washington and Emily.
The bridge is now used for cars, bicycles and pedestrians. Before 1948 there was also a train passing.Bridge of Flowers / Massachusetts

Kaart ontvangen van Irene

The internationally known Bridge of Flowers was originally a trolley line connecting Colrain with Shelburne Falls.
When the trolley line was discontinued, it was transformed into the Bridge of Flowers, sponsored by the Shelburne Falls Women's Club.


 

Portugal: Taagbrug van 25 april


Kaart ontvangen van José

Deze bekende Taagbrug is een hangbrug over de rivier de Taag in de Portugese hoofdstad Lissabon. De brug heette bij de opening in 1966 oorspronkelijk "Ponte Salazar" naar de (niet-geliefde) premier/dictator Salazar. Maar in 1974 werd tijdens de Anjerrevolutie de naam gewijzigd in "25-april-brug".
De Taagbrug is gebouwd door de American Bridge Company, die ook de sterk gelijkende Golden Gate Bridge in San Francisco bouwde. De totale lengte van de brug is 2278 meter, de langste overspanning tussen de 2 pilonen is 1013 meter.
De brug is altijd een tolbrug geweest met 6 banen voor auto's op het bovendek en een treinverbinding (2 sporen) op het onderdek. De treinrails werden pas in 1999 toegevoegd nadat de hangdraden extra waren uitgebreid.


Italië Florence: Ponte Vecchio


Kaart ontvangen van Veronica

Elke toerist die Florence bezoekt zal ongetwijfeld een bezoek brengen aan de Ponte Vecchio (oude brug). Deze beroemde Middeleeuwse brug over de rivier de Arno is vooral bekend door de vele winkeltjes (voornamelijk juweliers) die erop zijn gebouwd. Er is trouwens nog een oversteek op een hoger niveau (de Corridoio) die was bedoeld voor de adel die zich liever niet onder het gewone volk mengde.
Legende of waarheid: De term "bankroet" zou zijn wortels hebben op de Ponte Vecchio. Wanneer een koopman zijn standplaats niet meer kon bekostigen, werd de tafel ("banca") waarop hij zijn koopwaar had uitgestald, in elkaar getrapt ("rotta", gebroken) door soldaten. Deze handeling werd "bancarotta" genoemd. Als een koopman geen tafel meer had, was hij ook niet meer in staat nog iets te verkopen, en was dus bankroet.

 

Frankrijk: Romeinse brug


Kaart ontvangen van Pascale

Deze Romeinse brug staat in Saint Etienne de Baïgorry in Frans Baskenland. De brug, die omstreeks 1660 werd gebouwd, overspant de rivier de Nive des Aldudes, een zijrivier van de Adour.
Het plaatsje waar deze brug ligt heeft nog geen 2000 inwoners, waarvan een groot gedeelte in het hotelvak zit.


 

Turkije:  Istanbul


Kaart ontvangen van Ayca

De Fatih Sultan Mehmetbrug (Turks: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü), ook bekend als de Tweede Bosporusbrug, is een brug in de Turkse stad Istanboel. De brug gaat over de Bosporus en is 1.510 meter lang. De brug is genoemd naar de 15e eeuwse Ottomaanse sultan Mehmet II (Mehmet de Veroveraar). De brug werd geopend op 3 juli 1988 door premier Turgut Özal.

De FSM, zoals de brug vaak wordt afgekort, ligt ongeveer vijf kilometer ten noorden van de eerste brug over de Bosporus, de Bosporusbrug. De FSM is onderdeel van twee belangrijke wegen, zowel de Europese weg 80 als de Aziatische weg 1 hebben hun route over de brug.


 

Finland:  De molenburg van Turku

Deze kaart was afkomstig van een gepensionneerde verpleegster uit Turku (Finland).

Ze schreef (vertaald):

".......Deze kaart toont de beroemde Molenbrug in mijn woonplaats Turku. Deze brug is zo beroemd, omdat hij niet meer bestaat. Hij begon langzaam te buigen en in het laatste voorjaar brak hij.
De conditie van de brug was zo slecht geworden dat de brug zal worden afgebroken en vervangen door een geheel nieuwe.
 
De stad heeft 2 postzegels uitgegeven met afbeeldingen van de Myllysilta om de herinnering aan deze ongelukkige brug levendig te houden.........".
 
Deze 2 speciale postzegels ("persoonlijke postzegels"?) waren op de kaart geplakt. Op de linker zegel is boven het groen van de achtergrond de oude molen te zien, waaraan de brug zijn naam dankt. De rechter zegel toont de brug in de andere richting.

Ik ben zeer blij met deze correspondentie.  Een kaart en postzegels met een verhaal!
Bedankt Tuula!

 

 

Finland: Kuokkalansitta Bridge in Jyväskylä


 

Tynset Bridge (Tynset Bru)  -  Norway


 

Novy Most (New Bridge) across the Danube River in Bratislava (Slovakia)


 

Bridges on Vltava River in Prague (Czech Republic) 

 

Hernando de Soto Bridge in Memphis (Tennessee/Arkansas)


 

Yokohama Bay Bridge
The Yokohama Bay Bridge is a 860-metre-long cable stayed bridge in Yokohama, Japan.
Opened September 27, 1989, it crosses Tokyo Bay with a span of 460 metres (1,510 feet).
Kaart ontvangen van Shijia


 

Rio de Janeiro (Brasil)

Ponte Presidente Costa e Silva, commonly known as the Rio-Niterói-Bridge


 

Philippines

Marcelo Fernan Bridge (Cebu - Philippines)


 

Germany: Trier Roman Bridge


Kaart ontvangen van Carmen

The Roman Bridge (German: Römerbrücke) is an ancient structure in Trier, Germany, over the Mosel.  Trier is the oldest town in Germany.  It is the oldest standing bridge in the country. The bridge pillars date from the 2nd century AD.
Unesco World Heritage site since 1986.


 

Duitsland: Mainz

DE-1166389

Kaart ontvangen van Marion

Die heutige Theodor-Heuss-Brücke verbindet über den Rhein den Stadtteil Mainz-Kastel der hessischen Landeshauptstadt Wiesbaden mit der rheinland-pfälzischen Landeshauptstadt Mainz.


 

 

Germany: Sylvensteinsee

Kaart ontvangen van Gisi

Brücke über den Sylvensteinspeicher in Richtung Fall.
Die Brücke liegt im Isarwinkel in Bayern.


 

Oberbaumbrücke Berlin


Kaart ontvangen van Schokopaula

Die Oberbaumbrücke in Berlin verbindet als Teil des Innenstadtrings die Ortsteile Kreuzberg und Friedrichshain über die Spree. Sie ist das Wahrzeichen des Bezirks Friedrichshain-Kreuzberg.
Zwischen 1894 und 1896 entstand ein neugotisches Bauwerk, das die frühere Holzbrücke ersetzte und auf der oberen Ebene die 1902 in Betrieb genommenen Hochbahngleise der ersten Berliner U-Bahn-Linie (heutige U-Bahnlinie U1) über die Spree führt. Unter dem Bahn-Viadukt ist ein geschützter Fußgängerüberweg nach Art eines mittelalterlichen Kreuzganges ausgeführt.


 

Taiwan: Yongfu Bridge in Taipei


Postcard received from Hazel

Yongfu bridge is one of the three bridges connecting Taipei City and Yonghe district of New Taipei City.
It is also the bridge with pipes that transfer drinking water.


 

Sarajevo (Bosnia-Herzegovina): Latin Bridge, Princip BridgeKaart ontvangen van Ilma

Latin Bridge (also called "Princip Bridge" in Yugoslavian era), is a historic bridge over the River Miljacka in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. The northern end of the bridge was the site of the assassination of Archduke Franz Ferdinand of Austria by Gavrilo Princip in 1914, which became a casus belli of World War I.


 

Russia: Saint-Petersburg

Postcard obtained from Svetlana.


The Peter the Great Bridge was built in 1909-1911. The bridge's length is 334 meters, the width is 23 meters. The bridge crossing the Neva River features three spans, the central one can be drawn.Today people call this bridge both Peter the Great Bridge and Bolsheokhtinsky Bridge.Ukraina: South Bridge in Kiev

Postcard received from Marianna


The postcard shows one of the several bridges in the city of Kiev. This one is the South Bridge, built between 1983 en 1990. Its length is 1250 meters and width of 41 meters; it has six lanes for motor vehicles. The width of each is 3.75 meters. The bridge also provides underground line, which consists of two tracks passing through the axis of the bridge. In addition, the bridge has sidewalks for pedestrians, width of 1.5 meters.