Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Azie » Maleisie

Maleisië / Malaysia

Kuala Lumpur


Kaart ontvangen van Selina


Kaart ontvangen van Ben

De twee kaarten hierboven afgebeeld laten een beeld zien van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Deze stad was vroeger (omstreeks 1860) een nederzetting bij een tinmijn. De plaats is echter uitgegroeid tot een moderne wereldstad met indrukwekkende wolkenkrabbers. Er wonen ruim 2 miljoen mensen.
Het beroemste gebouw wordt gevormd door  de "Petronas Twin Towers" (dubbel-toren) dat lange tijd (tot 2003) het hoogste gebouw ter wereld was: 451,9 meter boven zeeniveau. De twee torens zijn op de 41e en 42e verdieping met elkaar verbonden. Die verbinding is echter uitsluitend bedoeld als nooduitgang bij problemen in één van de torens.
Ook de TV-toren (ook afgebeeld op beide foto's) mag er zijn met zijn 421 meter.
Tussen de moderne gebouwen zijn nog wel enkele gebouwen te vinden uit de koloniale tijd (onder Brits bestuur).


Bovenstaande 2 kaarten droegen deze postzegels: een postzegel van 20 sen met een duif (streptopelia chinensis, spotted dove), een zegel van 30 sen met aandacht voor het kinderfonds van UNICEF om te propageren dat kinderen het recht hebben om te spelen, en op de andere kaart een postzegel van 50 sen met een afbeelding van een paalwoning in de deelstaat Sabah.


 

Kuala Lumpur:  Suria and Twin Towers


Kaart ontvangen van Khor

The postcard depicts the PETRONAS Twin Towers. The Suria KLCC (the 6-floors base block of the building) houses shopping centra, art galleries, petrol-science centre, Cinema, Petronas Philharmonic Orchestra Hall and more.


Two postage stamps with the Cacao Tree (Theobroma Cacao). Malaysia produces about 33000 metric tons of cacao annually.
One postage stamp shows a "Lotus" flower (Nelumbium nelumbo), also called "Indian Lotus", "Sacred Lotus" or "Bean of India". This plant is an aquatic perennial.