Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Azie » China Specials

China Specials

China: Special Card


Kaart ontvangen van Yanuo

Dit is een bijzondere kaart, niet de traditionele ansichtkaart maar een speciale VOUWKAART. Je moet eerst de randen afscheuren, kaart openslaan en dan kom je bij de persoonlijke brief.
De kaart is eigenlijk een wenskaart. Ontvangen aan het begin van 2011, dus "Happy NewYear 2011". En natuurlijk met een afbeelding van een konijntje, want het nieuwe Chinese jaar staat in het teken van het KONIJN.
De inhoud van de brief zal ik hier niet tonen, wel de andere kant, de adreszijde, van de kaart.

De "postzegel" rechtsboven is gedrukt op de kaart. Afbeelding van spelende kinderen. De zegel rechtsbeneden is gewijd aan "water". Deze zegel behoort bij een serie van 6 stuks uit 2002 met als onderwerp "Environment" (onze omgeving, ons milieu).

De andere 3 zegels hebben een afbeelding van de Chinese steppegaai (Podoces biddulphi) afgebeeld. De gaaien behoren in de vogelwereld tot de KRAAIEN (Corvidae) of kraaiachtigen. Tot deze familie behoren in het algemeen forsgebouwde zangvogels, die over de gehele wereld voorkomen. De hele familie telt ongeveer 127 soorten.
Het eigenaardige van deze Chinese soort is dat ze het liefst op de grond zitten in een struikachtige woestijnvegetatie. Ze kunnen uitstekend goed lopen en ook wel vliegen. De snavel is speciaal gevormd om in de droge steppen- en woestijngronden te wroeten.
Komt het meest voor in west-China (Tian-sjan). De vogel wordt bedreigd in zijn voortbestaan door vernietiging van zijn biotoop (=leefomgeving) en staat op de rode lijst van "bedreigde diersoorten".

Thanks for the card, Yanuo!