Postcrossing .......... brengt de wereld bij je thuis.
........... brengt de wereld bij je thuis.
Home » Azie » China

 

Beijing: The Forbidden City


Kaart ontvangen van Stephenie

The Gate of Heavenly Purity (Qianqingmen) is the front entrance of the Inner Court of the Forbidden City. On the front of the gate there is a pair of gilded bronze lions.
The gate is an important pathway connecting the Inner Court and the Outer Court and is the place where emperors listened to the reports of ministers.

These two stamps are from a series of 6 pieces issued in 2002 and devoted to "our environment", in this case it is WATER.


 

China: Chinese Muur

 
Great wall van Frostie_CHAU

Deze ansichtkaart toont een gedeelte van de Chinese Muur ("The Great Wall of China"), thans behorend tot de nieuwe Wereldwonderen. Hier wordt slechts een klein deel afgebeeld van de ruim 5000-kilometer lange muur.

De vier postzegels vormen een serie die werd uitgegeven in 2008 als een gezamenlijke uitgifte met Engeland ter gelegenheid van de 24e Olympiade / Olympische ZomerSpelen in Beijing (8-24 augustus 2008).
De postzegels laten architectonische hoogstandjes zien van beide landen. Voor Engeland de "Tower of London" en het reuzenrad "London Eye". Voor China het nationaal stadion ("Vogelnest") voor de Spelen en de "Corner Tower" van de "Verloren Stad" in Beijing.

Leessuggestie over Wereldwonderen, Chines Muur en Postzegels: http://wereldwonderen.punt.nl


 

 

China: landschap


Een zelfgemaakte kaart van Polaris_Chang

Deze kaart is gemaakt door een lid van Postcrossing door een eigengemaakte foto op een kartonnetje te plakken.
Volgens de fotograaf  "a special landscape in my country, China".
Er zijn 3 postzegels gebruikt met vogels. De zegels zijn vanwege de beschikbare ruimte dakpansgewijs (over elkaar) geplakt.

Lees over "dakpanfrankering" op  http://filavaria.punt.nl/index.php?r=1&id=516099


China:  Templo del Cielo / Tempel van de Hemel


Kaart ontvangen van Caihuj

De Tempel van de Hemel ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Peking. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. De godsdienst die daarbij hoort is het daoïsme. Tegelijk was deze band met de hemel natuurlijk ook de legitimatie van hun bewind.
Het tempelcomplex bestaat uit de grote ronde hal waar voor de goede oogst werd gebeden, de hal van keizerlijke onthouding (de keizer moest 3 dagen vasten alvorens aan de ceremonie deel te nemen) het open altaar van de hemel, en enkele bijgebouwen.
In het park rondom de tempel zijn vaak activiteiten van de lokale bevolking die daar vliegert, kalligrafeert of tai chi beoefent.
De drie secties van het park op de foto liggen precies op de as van Noord naar Zuid.

Deze postzegel is uit een velletje dat werd uitgegeven aan het begin van 2008 onder de titel: Happy NewYear. Ik mag bijna als vanzelfsprekend aannemen dat de Chinese tekst op deze postzegel ook "Gelukkig Nieuwjaar" betekent.


 

 

Postcard: Stamps


Kaart ontvangen van Qli

Als postzegelverzamelaar ben ik wel vereerd met een dergelijke kaart. De postzegels, hier van USA en Bulgarije, zijn wel niet echt, maar ze maken mij blij. Vooral de grote tekening van "Nobody" is grappig.

Op de kaart waren 3 dezelfde postzegels geplakt. Deze zegels zijn uit 2002 uit een serie van 3 met afbeeldingen van vogels. Op mijn zegels is de Chinese steppengaai (Podoces biddulphi) afgebeeld.
Het eigenaardige van deze soort is dat ze het liefst op de grond zitten. Ze kunnen uitstekend goed lopen en ook wel vliegen. De snavel is speciaal gevormd om in de droge steppen- en woestijngronden te wroeten.
Komt het meest voor in west-China. De vogel wordt bedreigd in zijn voortbestaan en staat op de rode lijst van "bedreigde diersoorten".


Mount Tai


Kaart ontvangen van Sophia

De heilige berg Tai, ligt in het noordoosten van de provincie Shandong in China. Het is 1545 meter hoog. Het pad naar de top is omringd door tempels, paviljoens en een memorial site. Op de top is er een complete tempel. Het is een van de meest bezochte plekken in China. Sinds 1987 is Mount Tai opgenomen in de lijst van  UNESCO World Heritage Sites.

The card pictures the "South Gate to Heaven at Mount Tai".
Mount Tai  or Tai-Shan  is a mountain of historical and cultural significance located north of the city of Tai'an, in Shandong province, China. The tallest peak is the Jade Emperor Peak which is commonly reported as 1545 metres.
Mount Tai is one of the "Five Sacred Mountains". It is associated with sunrise, birth, and renewal, and is often regarded the foremost of the five. Mount Tai has been a place of worship for at least 3000 years and served as the foremost ceremonial center for eastern China during large portions of this period.
Visitors can reach the peak of Mount Tai via a bus which terminates at the Midway Gate to Heaven, from there a cable car connects to the summit. Covering the same distance on foot takes from two and a half to six hours.
To climb up the mountain, one can take one of two routes. The more popular east route starts from Taishan Arch. On the way up there are 7200 stone steps.
Mount Tai has been a UNESCO World Heritage Site since 1987. In 2003, it attracted around 6 million visitors.

Met de kaart heb ik 3 mooie Chinese postzegels ontvangen.
De zegel links boven is er een uit een serie van 6, uitgegeven in 2010, met als onderwerp "Kinderspelen".
De zegel rechtsboven is er een uit een serie van 4, uitgegeven in 1993, met als onderwerp "Literatuur".
De zegel beneden is er een uit een serie van 6, uitgegeven in 1999, met als onderwerp "Rotstekeningen".

The three beautiful stamps are from 3 different years and are all taken from a series of 4 or 6 items.
One can see "Children playing" (2010), "Literature" (1993) end "Cave Paintings" (1999).


 

Qufu: Tomb of Confucius


Kaart ontvangen van Ran.

This postcard shows the entrance gate to the Confucius Family Cementary (tomb of Confucius), a part of the Temple of Confucius Complex in Qufu. Qufu is the hometown of Confucius.
Confucius (551-479 Before Christ) was a Chinese thinker and social Philosopher who emphasized personal and governmental morality, correctness of social relationships, justice and sincerity. More explicitly: "Do not do to others what you do not want done to yourself" (Golden Rule).

The postcard has a printed "stamp" (420 fen?) with the same picture as the front of the card. An additional 30-fen (?) stamp was necessary for global distribution.
On the left side there is only a sticker with a nice illustration, no postage stamp.